Deel je #lievelingstrui online

Warmetruiendag ging dit jaar op zoek naar de lievelingstrui van Nederland. De afgelopen jaren vroegen we modestudenten, kunstenaars, modeontwerpers naar hun ultieme trui. Dit jaar vroegen we het aan jou! Op straat én online. 

We fotografeerden mensen in hun favoriete trui, interviewden hen en testen of deze trui écht winterproof is. Lees de uitkomsten van ons onderzoek hier.

Ben je onze straatreporters niet tegen het lijf gelopen? We zijn nog steeds benieuwd naar jouw lievelingstrui. Deel een foto van je #lievelingstrui via social media met #warmetruiendag en deel je verhaal: wat maakt jouw trui je lievelingstrui?

We zijn benieuwd!  Waarom is dit je lievelingstrui? Is het de kleur? Het materiaal? Het model? Wie hem heeft gemaakt? Zijn het de avonturen die je in de trui beleefde?

  • Hoe vaak draag je je lievelingstrui?
  • Wanneer vooral?
  • Is dit de warmste trui die je hebt?
  • Hoeveel truien heb je?
  • Zou je jezelf als kou-kleum omschrijven of heb je het snel warm?
  • Welke omgevingstemperatuur vind je fijn?
  • Wat moet er volgens jou gebeuren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen?
  • Wat doe jij om energie te besparen?

Deel je verhalen op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest met: #warmetruiendag. 

Lees hier over de lievelingstrui van...

En bekijk hieronder een impressie en check hier alle foto's en verhalen uit heel Nederland!

Doe-het-zelf lievelingstruien

En: brei je zelf, of ken je mensen die breien? Heb je zelf een lievelingstrui ontworpen? Deel dan je ontwerp! Stuur deze  met foto op naar annemarie.pronk@klimaatverbond.nl en dan publiceren we je trui of patroon op deze site. Er wordt bijv. op dit moment een - gratis - breipatroon voor een trui gemaakt van restjes wol.

De warme trui staat symbool voor alles wat je zelf kunt doen en laat zien dat het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen geen "rocket science hoeft te zijn maar vooral een kwestie is van doen! Trek op Warmetruiendag je allerwarmste trui aan en zet de verwarming één of twee graden lager en deel wat jij doet om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Verwarm jezelf, niet de wereld! Alles uit de kast!

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Deel deze website

Plaats een link op Facebook

Deel deze pagina via Twitter