Zaterdag 07 Okt 2017

De lievelingstrui van Elsien Gringhuis

Ontwerper high-end duurzame mode

Ontwerper high-end duurzame mode

"In mijn atelier draag ik al jaren een hele oude sweater. Met gaten en verfvlekken. Dat werkt heel prettig. Zo hoef ik als ik druk aan het werk ben niet aan mijn eigen kleding te denken. Ik draag in mijn atelier nooit wol, want dan blijf ik overal aan haken. Mijn lievelingstrui is deze donkerblauwe sweater. Ik vind hem stoer en chique tegelijkertijd. Ik heb niet zo heel veel truien.
Ik houd heel erg van donkerblauw. Het is een trui uit mijn eigen collectie. Mijn logo staat er op. Hij zit heel lekker en kan overal bij en hij is voor veel gelegenheden geschikt. En hoewel ik deze sweater al jaren draag, slijt het materiaal eigenlijk niet.

Het is zo’n beetje het warmste bovenstuk dat ik in mijn kledingkast heb. Op mijn Noorse vest na, die mijn oma heeft gebreid, maar die draag ik alleen als het echt heel erg koud is, eigenlijk vooral in Noorwegen zelf, waar ik regelmatig ben".

Wat kunnen mensen doen, om het klimaatprobleem niet erger te maken?
"Zóveel! Zoals stoppen met vlees eten, duurzame kleding kopen, zoveel mogelijk lokaal geteelde groente en fruit van het seizoen eten. Nadenken over de impact van de dingen die je doet. En kijk - als het even kan - verder dan je eigen portemonnee en wacht niet op anderen maar neem zelf verantwoordelijkheid. En het geeft uiteindelijk veel meer voldoening als je iets meer geld uitgeeft voor kwaliteit. Het is belangrijk dat we de waarde van de dingen weer leren zien!"

www.elsiengringhuis.com

Foto: Eva Broekema voor Warmetruiendag 2017

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy