Vrijdag 08 Feb 2019 | Vrijeschool het Zonnewiel

Warme Truiendag op het Zonnewiel

Warme Truiendag op het Zonnewiel

Ook dit jaar doen we met onze school weer mee met de actie.We besparen energie dankzij warme truien en zelfgebreide warme mutsen en sjaals.

Op vrijdag 15 februari doet vrijeschool het Zonnewiel weer mee met de landelijke warme truien actie. Na de installatie van zonnepanelen voor groene stroom, is er ook jaarlijks aandacht voor energiebesparing.
Het idee is simpel: Men trekt de lekkerste en warmste trui aan (naar school), de verwarming gaat een paar graden lager en we besparen 6% energie per graad. Verrassend hoe weinig moeite het kost.

Op het Zonnewiel leren de leerlingen vanaf groep 3 breien. Eerst maken ze een konijntje en in groep 5 breien ze in de klas hun eigen muts. Met zelfgekozen combinaties geven de kinderen eigen kleuren aan hun muts. Ze zijn aan het eind trots en blij dat de muts echt draagbaar is. Ondertussen ondersteunt zo'n breiwerk al doende ook het rekenen. Helemaal mooi dat je met een warme trui en je zelfgebreide muts ook nog energie kunt besparen. Goed voor de wereld van vandaag en morgen!

Bekijk ook andere acties op de Warmetruiendag Wall of Fame

Bekijk ook andere acties op de Warmetruiendag Wall of Fame

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy