Donderdag 28 Jan 2021 | Map Renes | Groenkapje

Groenkapje ‘spint’ wol voor Warme Truiendag

Groenkapje ‘spint’ wol voor Warme Truiendag

Groenkapje doet een oproep aan haar netwerk en andere Zwollenaren om mee te doen met de landelijke actie Warme Truiendag. Ter voorbereiding is zij wol aan het 'spinnen' om anderen warm te krijgen. Samen een warme trui dragen en de thermostaat lager.

Groenkapje doet een 'call to action' voor Warme Truiendag in het Zwolse landschap. Zij heeft verschillende mensen benaderd vanuit een horizontale Zwolse samenleving. Van tieners, studenten, duurzame mode initiatieven, gezinnen, politiek tot de Zwolse Klimaatwethouder. 


Positieve impact is dat op 5 februari een diversiteit aan Warme Truien in Zwolle worden gedragen. Hoe simpel is het om met het gezin of huisgenoten een Lievelingstrui te dragen, de thermostaat lager te zetten, samen warme soep te eten, foto te maken, samen de welke Klimaattype test te doen, of de warmte te voelen van de trui van jouw lief. Of jouw warme trui online te ruilen.Of de kieren van jouw trui repareren zodat de warmte binnen blijft.

Groenkapje is zelf een warme trui aan het breien voor haar vriend de groene wolf. Materiaal 100% IJslandse wol. In 2018 heeft zij ook actie gevoerd voor Warme Truiendag. De klimaatzuster Anne-Marie Pronk was te gast en zo ook DE Warme Trui voor 2 personen. Groenkapje huppelt vrolijk rond in Zwolle met als doel andere ecobewuster te maken. Vandaar ook de call to actie voor Warme Truiendag.

Bekijk ook andere acties op de Warmetruiendag Wall of Fame

Bekijk ook andere acties op de Warmetruiendag Wall of Fame

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy