Elfde verjaardag Warmetruiendag

We vieren groot feest, want op 10 februari 2017 is de elfde verjaardag van de Warmetruiendag! De afgelopen elf jaar was de Greenchoice Warmetruiendag een succes. Sinds 2012 zetten al 933.398 mensen deze dag hun verwarming lager en ervaren op deze manier hoe simpel het eigenlijk is om energie te besparen. Enkele deelnemers van voorgaande jaren zijn Prinses Laurentien, NS, meteorologe en presentatrice Helga van Leur, Provincie Groningen, Donald Duck, gemeente Haarlem, TNO, meteoroloog Reinier van Berg, Waterschap Rivierenland, Erasmus Universiteit, (sport)presentator Mart Smeets, gemeente Utrecht, presentator Art Rooijakkers, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen.

Zet energiebesparing op de kaart

Deze elfde editie is een mooie gelegenheid om (weer) mee te doen, je buren, vrienden, familie, collega's en klanten te enthousiasmeren en zo samen energiebesparing op de kaart te zetten! Want: het werkt! Op één dag kunnen we zo het jaarverbruik van drie Waddeneilanden samen besparen. En als we elke dag Warmetruiendag vieren, besparen we zo het jaarverbruik van een stad als Amsterdam!

Energiezuinige acties

Het idee achter de Warmetruiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. Daarnaast kun je de actie aankleden met leuke en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Kijk bij 'Wat kun je doen?' voor thuis, op school, op de campus of op je werk. En kijk ook eens bij de acties van anderen. Je kunt ook zelf een actie toevoegen en je aanmelden voor de Warmetruiendag. Verder vind je op de site ook posters en andere actiematerialen.

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Deel deze website

Plaats een link op Facebook

Deel deze pagina via Twitter