Maandag 19 Dec 2016

Warmetruiendag zoekt #lievelingstrui van Nederland in Maastricht

Wat maakt van een gewone trui je eigen, hoogstpersoonlijke lievelingstrui? Warmetruiendag gaat deze winter op zoek naar dé lievelingstrui van Nederland. Door het hele land zet Warmetruiendag daarom bijzondere truien én mensen voor de camera, die graag uitleggen wat hun lievelingstrui is, en waarom.

Fotoshoots voor #lievelingstrui

Voor de #Lievelingstrui van Nederland vinden komende maanden professionele straat-fotoshoots plaats in Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Op 11 december was de eerste shoot in Amsterdam en op vrijdag 23 december is de tweede fotoshoot op het Kerstpleintje aan de Maas in Maastricht (Kesselskade). Van 12 tot 16 uur vind je daar het Warmetruiendagteam met een gewone én een warmtecamera. 

Met Warmetruiendag werken we samen aan een schone, duurzame wereld door met zoveel mogelijk mensen tegelijk energie te besparen. Samen halen we alles uit de kast voor het klimaat. Aan Warmetruiendag – dit jaar op 10 februari 2017 - doen weer honderdduizenden Nederlanders mee door een extra warme trui aan te trekken en hun verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten. De trui staat daarbij symbool voor wat iedereen zélf kan doen: iedere graad omlaag bespaart  6% energie en 6% CO2 uitstoot.

Online #lievelingstrui

Vrijwel iedereen heeft een favoriete wintertrui, net nieuw of eentje die bij de eerste winterkou van het jaar weer tevoorschijn komt. Wie de #lievelingstrui fotoshoots mist, kan zijn of haar eigen lievelingstrui delen op social media via: #warmetruiendag en #lievelingstrui

Greenchoice en Klimaatverbond

Komende Warmetruiendag is alweer de elfde energiebesparingsdag van Klimaatverbond Nederland, het netwerk van overheden die samenwerken aan goed klimaatbeleid. De actiedag wordt sinds 2013 mede georganiseerd door groene energieleverancier Greenchoice onder het motto: ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt’. Meer informatie is te vinden op www.warmetruiendag.nl www.facebook.com/warmetruiendag en met @warmetruiendag en #warmetruiendag op twitter en instagram.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy