Donderdag 09 Feb 2017

Trui aan of uit? Download de Warmetruiendag-app!

Help wat moet ik aan! Wordt het nu warm of koud, is het truien of t-shirt weer, moet ik nu wel of geen hemd aan. Vanaf vandaag hoef je dat allemaal niet meer zelf te beslissen maar raadpleeg je 's morgens gewoon even de Warmetruiendagapp. Die werkt niet alleen op Warmetruiendag maar geeft je élke dag van het jaar heel precies kledingadvies op basis van je leeftijd, geslacht en gewicht en het lokale weerbericht.

Handig! De app vertel zelfs of er die dag een paraplu bij je outfit hoort. De app is gratis te downloaden (Voor Android, Apple volgt snel).

De app werd ontwikkeld door dr. Boris Kingma van de Universiteit van Maastricht. En werd speciaal voor Warmetruiendag aangepast zodat we ook onderzoek kunnen doen.

Download de app hier.

De app gebruikt internationale standaarden om op basis van jouw profiel en het lokale weerbericht de optimale kledingset te bepalen om comfortabel te blijven.

Maar hoe kleedt Nederland zich eigenlijk? Met de app kun meedoen met onderzoek over hoe je de temperatuur ervaart en welke kleding je daarbij aanhebt. Wat de rest van Nederland heeft ingevuld zie je direct!

De app is ook heel goed bruikbaar om het gesprek over de standaardtemperatuur op school, werk openbare gebouwen en in het openbaar vervoer aan te gaan. Wat draagt iedereen en voldoet dat, gezien de lokale weersomstandigheden en persoonlijke omstandigheden.

We zijn heel benieuwd naar ervaringen en ideeën voor toepassing!

De volledige link naar de app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kingma.warmetruiendag

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy