Woensdag 21 Nov 2018

Spaar Warmetruienmunten op de blockchain met de Energy Coin Foundation

Warmetruiendag gaat een pilot aan met de Energy Coin Foundation om bespaarde energie te waarderen in Warmetruienmunten. Doe je mee?

Pilot
Blockchain en energiebesparing? Ja! Samen met de Energy Coin Foundation starten we een pilot met maximaal honderd deelnemers aan Warmetruiendag. Dus... wil je met jouw energiebesparing warmetruienmunten verdienen? En heb je een slimme gasmeter? Doe dan mee en meld je nu snel aan via info@warmetruiendag.nl.

Het idee: met een slimme gasmeter kun je vermeden gasverbruik opslaan op de EnergyCoin Blockchain, hoe leuk is dat! Hoe? Simpel: deelnemers stellen een energiebesparingsdoel voor een maand. Wanneer je in je opzet slaagt, krijg je van ons warmetruienmunten ter waarde van het vermeden gasverbruik en de vermeden CO2 uitstoot.

De EnergyCoin foundation start tegelijkertijd een pilot met fietskilometers. Door de vermeden CO2 uitstoot van meetbare klimaatacties vast te leggen kunnen we zo samen laten zien hoeveel impact we hebben. Bovendien wordt, met de truien- en fietsmunten, de waarde van jouw (collectieve) klimaatactie een ruilmiddel!

Naam
We zijn nog op zoek naar een naam voor de Warmetruienmunt. Noemen we ze Pullies of Sweaterbits: laat ons je ideeën weten! Op twitter, of facebook en/of op instagram @Warmetruiendag #munt. Benieuwd! Enne... meld je vooral aan:)!

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy