Woensdag 21 Nov 2018

Gerealiseerde energiebesparing vastleggen op de blockchain

spaar Warmetruienmunten met de EnergyCoin Foundation

Warmetruiendag start een proef samen met de EnergyCoin Foundation en Shifft om bespaarde energie en de vermeden uitstoot van broeikasgassen te waarderen in Warmetruienmunten. Doe je mee?

Pilot
Blockchain en energiebesparing? Ja! Samen met de EnergyCoin Foundation en Shifft starten we op 1 maart a.s. een pilot met maximaal honderd deelnemers. Dus... wil je met jouw energiebesparing warmetruienmunten verdienen? En heb je een slimme gasmeter? Doe dan mee en meld je nu snel aan via info@warmetruiendag.nl.

Het idee: met een slimme gasmeter kun je vermeden gasverbruik opslaan op de EnergyCoin Blockchain, hoe leuk is dat! Hoe? Simpel: deelnemers stellen een energiebesparingsdoel vast voor de maand maart 2019. Hoeveel energie kun jij besparen ten opzichte van maart vorig jaar? Wanneer je in je opzet slaagt, krijg je van ons warmetruienmunten waarmee we de gerealiseerde energiebesparing en de vermeden CO2 uitstoot met Warmetruiendagtokens belonen.

De EnergyCoin Foundation is ook een pilot met fietskilometers gestart. Door de vermeden CO2 uitstoot van meetbare klimaatacties vast te leggen kunnen we zo samen laten zien hoeveel impact we hebben. Bovendien wordt, met de truien- en fietsmunten, de waarde van jouw (collectieve) klimaatactie een ruilmiddel!

Naam
We zijn nog op zoek naar een naam voor de Warmetruienmunt. Noemen we ze Pullies of Sweaterbits: laat ons je ideeën weten! Op twitter, of facebook en/of op instagram @Warmetruiendag #munt. Benieuwd! Enne... meld je vooral aan:)!

Over de EnergyCoin Foundation

De EnergyCoin Foundation stelt de blockchaintechnologie, de techniek die informatie transparant, onveranderbaar en decentraal vastlegt, beschikbaar voor het vastleggen en uitwisselbaar maken van de waarde van meetbare positieve acties voor een duurzame wereld. De EnergyCoin blockchaintechniek maakt geen gebruik van mining waardoor het energiegebruik laag is en de transactiekosten gering. De lancering van de fietstoken, de warmetruiendagtoken en een marktplaats waar de tokens uitgewisseld kunnen worden zijn de eerste drie belangrijke stappen om burgerinitiatieven en lokale overheden te faciliteren om tegen geringe kosten het bouwen van lokale nieuwe waardesystemen mogelijk te maken.

Over Shifft

Shifft biedt een online platform voor bedrijven en organisaties om iedereen ‘energieslim’ te maken. Door sociale interactie, gamification en het bieden van inzicht zorgen zij ervoor dat medewerkers stap voor stap slimmer met energie omgaan. Shifft is gecertificeerd als Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA) en mag op basis daarvan de slimme meter uitlezen van iedereen die daarvoor toestemming heeft gegeven.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy