Zaterdag 19 Jan 2013

Hoe blijf je elegant en warm tegelijkertijd?

Voor kinderen, slanke pubers en dito volwassenen kan het best mooi zijn, een dikke trui of een vest. De meesten van ons veranderen hierin echter in een plomp, rechthoekig, onzijdig wezen. Gaat het wel samen, lekker warm en elegant? Zeker wel! Hoe? Zo:

  1. Er zijn heel fijne, zeer warme wollen kledingstukken te koop, van de warmste én mooiste soorten wol. Probeer eens (baby)Alpacawol, cashmere, of merinoswol. Vermijd echter merinoswol uit Australië. Daar kleeft veel dierenleed aan door mulesing. Het loont de moeite in een mooi warm kledingstuk te investeren, de kwaliteit is vaak hoog. Het kriebeleffect is minimaal tot afwezig en het gaat heel erg lang mee. Links zie je een prachtige tijdloze jurk van 100% cashmere, die een beetje wijder uitloopt aan de onderkant. Daarom staat deze jurk vrouwen met een lage heup (zogenaamde a-lijn) en een x-lijn heel goed (purecollection).
     
  2. Draag ondergoed onder je normale kleding dat erg warm is: thermisch ondergoed. Zelfs de Hema verkoopt het.
     
  3. Draag laagjes. Thermisch ondergoed en een twin set bijvoorbeeld maakt je niet dik maar is wel heel warm. Toch kunnen dikkere vesten wel mooi zijn. Sleutelwoord is hier pasvorm. Als je een duidelijke taille hebt, zoek dan een getailleerd vest. Inti bijvoorbeeld maakt prachtige vesten, truien en shawls, fair trade, die qua pasvorm erg goed zijn. Je ziet hier rechts een voorbeeld. Bij mannen is het ook het mooist als het dikkere vest of de dikkere trui mooi aansluit.

Bron: Claudia Hulshof

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy