Donderdag 04 Feb 2016

Een voorproefje op de Greenchoice Warmetruiendag.

Nog één dag en dan is het zover: Greenchoice Warmetruiendag. Sommigen stonden echter al zó te popelen en vierden eerder deze week al de tiende verjaardag van Warmetruiendag. Hier alvast een aantal leuke acties zodat je goed voorbereid bent op morgen.

VU Green office
De Green office van de Vrije Universiteit in Amsterdam kan er geen genoeg van krijgen en viert al de hele week Warmetruiendag met verschillende acties. Waaronder een kledingruilmarkt, een rondleiding door de energiecentrale op de VU, een movienight en een energybreakfast (zie foto) waarbij coöperaties, studenten, academici en professionals de rol van lokale energie initiatieven bespreken.
 

Lelie Zorggroep
Bij Lelie zorggroep gaat vandaag, donderdag 4 februari, de kachel al een graad lager en trekken 200 mensen een lekkere warme trui aan om energie te besparen.

 


 

 

Eigen Haard
Anderen motiveren om mee te doen aan Warmetruiendag is ook een energiebesparingsactie. Daarom deelde Eigen Haard deze week flyers uit in wijkkantoren en tijdens een evenement in de Indische buurt in Amsterdam. Samen gaan we energieverspilling te lijf!

Energie- en inbraakpreventieteam van Breda
Het Energie- en inbraakpreventieteam van gemeente Breda geeft gratis advies over energiebesparing. Wie een bezoek krijgt van het team in de week van 1 tot en met 5 februari, krijgt tochtstrippen en radiatorfolie gratis. Alle beetjes helpen! Zie hier wat je nog meer kunt doen aan energiebesparing.

Partij voor de Dieren
Partij voor de Dieren grijpt Warmetruiendag aan om vandaag Café De Zaak in Utrecht in het zonnetje zetten. Waarom? Omdat hij duurzaam te werk gaat door geen terrasverwarmers te gebruiken. Dit mooie besparingsinitiatief werd vandaag beloond door Partij voor de Dieren met een oorkonde en een duurzame fleecedeken.

Pricewise
Het hele team van energievergelijker Pricewise draagt sinds afgelopen maandag al een warme trui terwijl de kachel een graden lager staat. Beantwoord hun vraag hoeveel geld Pricewise daarmee bespaart en win de gele Warme Trui van 2015! 

 

Gemeente Dordrecht
Het stadskantoor van gemeente Dordrecht is vandaag al in de stijl van Warmetruiendag. Zij roepen op om selfies te maken en op social media te delen met de hashtags #dordtduurzaam #metjetrui

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy