Donderdag 18 Jan 2018

Donderdag 25 januari: op zoek naar klimaatoptimisten in Den Bosch

12e Warmetruiendag op 2 februari 2018

Is Nederland voor gedragsverandering of klimaatverandering? Verwachten Nederlanders dat klimaatverandering nog te keren is? Willen zij werken aan een duurzame economie, samen energie opwekken, praten ze met vrienden over klimaatverandering of geloven ze niet in het aanpassingsvermogen van mensen? In aanloop naar Warmetruiendag - op vrijdag 2 februari 2018 - peilt het Warmetruienteam het klimaatoptimisme op straat.

 

Tour door heel Nederland
Op donderdag 25 januari is de derde tourdag. Het Warmetruienteam staat van 12.00-15.00 uur op de Markt in Den Bosch om voorbijgangers een aantal klimaatdilemma’s voor te leggen. Ook zoekt het Warmetruienteam de favoriete warmste truien van Nederland. Zit er een goed verhaal of bijzondere herinnering aan je favoriete warmste trui? Deel je verhaal met de sweaterspotters en ga - solo of met een vriend(in) - op de foto bij de fashion-fotografen van Warmetruiendag.

 

Het geheim van #warmetruiendag
Warmetruiendag is met inmiddels ongeveer twee miljoen deelnemers de grootste jaarlijkse klimaatactie van ons land. Het geheim van de actie? "Warmetruiendag draait om wat mensen zélf kunnen doen”, zegt Petra Lettink van initiatiefnemer Klimaatverbond Nederland, “het is dé klimaatactie die iedereen zó uit de kast kan trekken.”

Ook meedoen?

Donald Duck, André Kuipers en Helga van Leur zijn bekende ambassadeurs van de actiedag. Universiteiten, bedrijven, scholen en gemeenten hebben naar aanleiding van Warmetruiendag de verwarming structureel lager gezet. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en 6 procent CO2. Als heel Nederland één dag een graadje minder wordt verwarmd, bespaart Nederland 3,3 miljoen m3 gas! Ook meedoen? Meld je eigen actie aan via www.warmetruiendag.nl

#truifies voor #warmetruiendag

Deel je eigen #truifie (#selfie in een trui) ook op sociale media: www.instagram.com/warmetruiendag
www.Facebook.com/warmetruiendag
www.twitter.com/warmetruiendag

Klimaatverbond Nederland & Greenchoice

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverbond van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Sinds 2013 organiseren Klimaatverbond Nederland en groene energieleverancier Greenchoice samen Warmetruiendag. Samen willen zij een schonere wereld creëren en zuinig en slim met energie omgaan.

Einde persbericht.

Voor activiteiten, foto’s, informatie en woordvoerders in uw regio: projectleider Warmetruiendag Nathalie van Loon 06 - 27 12 38 11 nathalie.van.loon@klimaatverbond.nl
Het sweaterspotterteam is op donderdag 25 januari te vinden op de markt in Den Bosch.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy