Woensdag 17 Dec 2014

Brei mee voor Warme Truiendagtrui 6 februari

Greenchoice Warme Truiendag is een Nederlandse traditie geworden: op 6 februari 2015 dragen we een warme trui om de verwarming een of twee graden lager te zetten. In een fijne warme trui kun je per graad lager 6 procent energie besparen en zelf iets doen voor het klimaat. Om deelnemers op te warmen voor de Greenchoice Warme Truiendag op 6 februari 2015 is Dé Trui van 2015 ontworpen, een icoontrui met breipatroon.

Dé Warme Trui van 2015

De Trui Van 2015 is ontworpen door Bedtime for Bonzo. Het ontwerp van zachte merino lontwol van het Finse Tjokt brei je snel op 10 mm breipennen; je breiervaring bepaalt hóe snel je deze trui breit. De Trui van 2015 kan je warm houden bij een temperatuur van 17 graden. Je kunt vrienden en familie laten meebreien via Facebook en Twitter in de opmaat naar 6 februari 2015 en op Greenchoice Warme Truiendag zelf. Vertel ons je ervaringen en deel een foto van het resultaat. Like Warme Truiendag op Facebook en gebruik #ikbreimee en Warme Truiendag op Twitter.

Het concept “De Trui van ..”  wordt de komende jaren herhaald en is een zoektocht naar een ideale en eigentijdse vorm van thermoregulatie. In samenwerking met kunstenaars, mode- en productontwerpers en wetenschappers.

Zaterdag 24 januari a.s. zal in Het Textielmuseum in Tilburg een middag rond De Trui van 2015 plaatsvinden. Met een lezing over thermoregulatie, een gratis professionele fotoshoot en natuurlijk een heleboel breisessies.

Download in PDF of Word

Op de website www.warmetruiendag.nl is het breipatroon te downloaden in maat S/M/L voor breinaalden maat 10. Carolien heeft voor De Warme Trui van 2015 gekozen voor Finse wol van Tjokt in de kleur ‘Sun’, van warm en opvallend citroengeel. Er komt ook een patroon voor een mannen- en kindertrui beschikbaar.

Credits foto's en breipatroon

Op de website van de Warme Truiendag zijn diverse foto's beschikbaar die rechtenvrij te gebruiken zijn onder vermelding van de credits:

De toolbox en meer achtergrondinformatie voor De Trui van 2015 staat op:
http://www.warmetruiendag.nl/toolbox/trui-2015

Alle logo’s en beelden zijn beschikbaar op:
http://www.warmetruiendag.nl/media

Over Carolien Evers

Sinds de jaren '80 ontwerpt en creëert Bedtime for Bonzo van Carolien breiwerk en breisculpturen. Carolien was als docent verbonden aan de minor breien van de Arnhemse modeacademie ArtEZ en leidde studenten van het Innovative Knittinglab op waar ze ambacht en innovatie met elkaar verbond. Carolien is een van de drijvende krachten achter Breikracht: een on- en offline community voor het in stand houden en vernieuwen van het ambacht breien en andere handwerken. Bedtime for Bonzo ontwierp de breikamer in hotel modEZ, een spraakmakend hotel in Arnhem waarbij design en mode op een unieke manier zijn toegepast. In het ontwerp van de breikamer zijn veel verschillende breitechnieken gebruikt voor lampen, gordijnen en decoraties. Zelfs de stoelen zijn volledig door breiwerk ingepakt.

Over Greenchoice en Klimaatverbond Nederland

Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van de Warme Truiendag, en organiseerde deze actie van 2007. Sinds 2013 organiseren de groene energieleverancier Greenchoice en Het Klimaatverbond deze nationale energiebesparingsactie samen en heet het de Greenchoice Warme Truiendag. De campagne loopt van 10 oktober 2014 -de Dag van de Duurzaamheid- tot en met eind februari 2015. De Greenchoice Warme Truiendag vindt plaats op vrijdag 6 februari 2015, rond de verjaardag van het wereldwijde klimaatverdrag uit 1992.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy