Vrijdag 05 Feb 2016

Bedrijfsleven moet meer doen om CO2-uitstoot te verminderen

Ruim acht op de tien Nederlanders vindt dat het bedrijfsleven meer moet doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit blijkt uit onderzoek van I&O Research onder 2.550 Nederlanders. Zij vinden dat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij het bedrijfsleven en de industrie , maar ook bij de EU. Daarna zien zij de nationale regering, de burgers zelf en de Verenigde Naties als ‘probleemeigenaars’.Figuur: Vindt u dat het bedrijfsleven/de industrie meer, minder of ongeveer evenveel moet doen om de uitstoot van broeikasgassen (CO2) te verminderen of op een andere manier het klimaat te sparen?

Suggesties van respondenten hoe bedrijven energie kunnen besparen - en daarmee minder CO2 uitstoten - variëren van ‘zonnepanelen’ installeren tot ‘onnodige verlichting in de nacht uitzetten’. Andere genoemde zaken gingen over het verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt en het transport van goederen milieuvriendelijker maken. Overigens vinden 7 op de 10 Nederlanders dat burgers zelf ook meer moeten doen om de CO2-uitstoot te verminderen. 

Uit het onderzoek van I&O Research kwam nog meer nieuws naar voren. Zo blijkt dat één op de vijf Nederlanders die aan Warmetruiendag hebben deelgenomen daarna bewuster met energie omgaan. Dit komt neer op zo’n 2 procent van de volwassen bevolking: zo’n 250.000 tot 300.000 mensen. Het onderzoek is hieronder te downloaden

>> download het onderzoek 'Het klimaat en Warmetruiendag' van I&O Research

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy