Vrijdag 05 Feb 2016

Acties door het hele land2

Tilburg University
De kachel bij Tilburg University staat een graad lager en op de campus dragen studenten en docenten een warme trui. Sinds de Warmetruiendag in 2012 zet Tilburg University standaard élke dag de verwarming een graadje lager en in de zomer koelen ze een graadje minder. Hiermee besparen ze €100.000 per jaar.


Wetterskip in Friesland
Met z’n allen verhuizen naar dezelfde verdieping en daar de hele dag werken. Waarom? Zodat de kachels én de koffiezetapparaten op de bovenste twee verdiepingen uit kunnen. Deze ludieke actie houdt Wetterskip in Friesland (het waterschap). Ha! En al die mensen bij elkaar zorgen voor extra warmte dus kan de kachel daar nóg een graadje lager.

NPO groen app
Met de NPO Groen-app gaan mensen uitdagingen aan om hun leven '7 dagen groener' te maken en meedoen aan de Warmetruiendag is ook zo een uitdaging. Wil je weten hoeveel mensen in totaal de uitdaging zijn aangegaan door de app en hoeveel zij gezamenlijk bespaard hebben? Kijk dan hier

Gemeente Arnhem
Arnhemmers breiden de afgelopen tijd aan een meterslange sjaal voor het enorme aardvarken van de gemeente. Mensen thuis doneerden wol en breiden mee, net als 500 kinderen op school, en een aantal brei-oma’s hielden een breicafe in de Koremaat.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy