Nieuws

Dinsdag 16 Okt 2012

Het gaat vooruit, het gaat verbazend goed vooruit

Dirk Brounen, Hoogleraar vastgoedeconomie (Tilburg Sustainability Center, Universiteit van Tilburg), heeft naar aanleiding van de publicatie van zijn onderzoek over de invloed van gericht overheidsbeleid op het energieverbruik van huishoudens een opiniestuk geschreven voor het Reformatorisch Dagblad. De strekking: gericht overheidsbeleid met betrekking tot het energieverbruik van huishoudens heeft wel degelijk zin. "Na een periode van scepsis en kritiek is het niet meer dan redelijk om ook het positieve geluid ruimte te geven. Indien wij inderdaad willen dat de klimaatveranderingen als gevolg van C02-uitstoot worden afgewend, en indien wij onderschrijven dat de woningmarkt een hofleverancier is van deze uitstoot, dan mogen wij ook trots zijn op bereikte resultaten." 

Dinsdag 09 Okt 2012

Warme Truiendag = Greenchoice Warme Truiendag

Gloednieuwe Warme Truiendag website wordt gelanceerd op 10:10 de Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2012 - Circa 43% van de Nederlanders weet niet hoeveel energie hij of zij verbruikt. De meesten hebben ook geen idee hoe makkelijk het is om energie te besparen en hoeveel dat oplevert, voor het milieu én hun portemonnee. Maar de gloednieuwe website van Greenchoice en Klimaatverbond laat zien dat het wel kan!

Maandag 08 Okt 2012

Energy Battle 2012-2013 van start

Op 10 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de tweede editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! De gemeentes Berkelland, Barendrecht, Bloemendaal, Heemstede, Hengelo, Bergen op Zoom, Den Bosch, Hardenberg, Zaanstad, Woerden, Noordoostpolder, Veldhoven, Venray, Súdwest Fryslân en Doetichem hebben zich aangemeld.

Maandag 08 Okt 2012

Zonatlas gemeente Tiel gelanceerd

Op de Dag van de duurzaamheid, 10 oktober 2012, wordt de tweede Nederlandse interactieve zonatlas gelanceerd: de Zonatlas van de gemeente Tiel. De zonatlas laat in één oogopslag zien welke daken in een gemeente geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. Huiseigenaren kunnen door middel van een eenvoudige rekenmodule snel uitrekenen wat de investering hen zal opleveren. Arnhem had dit jaar de primeur door de eerste zonatlas van Nederland te lanceren. 10 oktober volgt de gemeente Tiel; welke gemeente meldt zich  als nummer 3?!

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy