Nieuws

Donderdag 07 Feb 2013

Gemeenten besparen 17,6 % energie in de Klimaatverbond Energy Battle

Hardenberg, 8 februari 2013- Veertien gemeenten hebben de afgelopen maanden keihard energie bespaard in een landelijke energiebesparingswedstrijd.  Berkelland, Barendrecht, Bloemendaal, Heemstede, Hengelo, Bergen op Zoom, Den Bosch, Hardenberg, Zaanstad, Woerden, Noordoostpolder, Veldhoven, Venray en Súdwest Fryslân bespaarden in vier maanden tijd 17,6% elektriciteit, dat staat gelijk aan het stroomverbruik van 77 gemiddelde huishoudens. De gemiddelde besparing per jaar per deelnemer  was 894 kWh, dat is omgerekend in euro’s € 197.

Donderdag 07 Feb 2013

Nederland bespaart massaal energie op Greenchoice Warme Truiendag

Hartverwarmende spontane acties in hele land rond ‘graadje lager, warme trui aan’

Arnhem, 7 februari 2013 – Morgen, vrijdag 8 februari, is het weer landelijke Greenchoice Warme Truiendag: de nationale actie van Het Klimaatverbond om structureel energie te besparen. Het idee van de Greenchoice Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad, en dus 7% CO2-uitstoot. Bijna 150.000 actieve deelnemers van scholen, bedrijven, universiteiten, gemeentes en gezinnen doen morgen mee. De warme trui staat symbool voor alle simpele dingen die mensen zelf kunnen doen voor een schonere wereld. Duurzame energieleverancier Greenchoice steunt vanaf dit jaar de actie. De groenste energie is namelijk nog altijd ‘de energie die je niet verbruikt’.

Vrijdag 01 Feb 2013

Hartverwarmende, spontane acties in hele land voor nationale energiebespaaractie

Elk jaar lijkt de Greenchoice Warme Truiendag niet meer overtroffen te kunnen worden, maar de animo neemt elk jaar toe! Dit jaar zijn er opvallend veel deelnemers uit het hoger onderwijs. Tilburg University, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Leiden, Saxion en Windesheim zijn slechts enkele organisaties waar de kachel vrijdag 8 februari omlaag gaat.

Vrijdag 01 Feb 2013

Maak een fotokaart & win!

Via je account (eerst registreren) kun je voor jezelf, je school, je gemeente of organisatie een gepersonaliseerde ansichtkaart aanmaken met je eigen foto erin! Zo wordt het wel heel gemakkelijk en leuk om anderen te laten zien dat je meedoet aan de nationale energiebesparingsactie op vrijdag 8 februari 2013: de Greenchoice Warme Truiendag! Bovendien kun je mooie prijzen winnen!

Zaterdag 19 Jan 2013

Hoe blijf je elegant en warm tegelijkertijd?

Voor kinderen, slanke pubers en dito volwassenen kan het best mooi zijn, een dikke trui of een vest. De meesten van ons veranderen hierin echter in een plomp, rechthoekig, onzijdig wezen. Gaat het wel samen, lekker warm en elegant? Zeker wel! Hoe? Zo:

Dinsdag 18 Dec 2012

Inspiratie: kerstballen breien

Gewoon, omdat het kan: kerstballen breien met Arne & Carlos.

Maandag 17 Dec 2012

Inspiratie: Warme Truiendag Flashmob

Dit is nog eens een Warme Truiendag Flasmob! Sinds 1955 heeft de Rotterdamse Loes Veenstra meer dan 550 truien gebreid en deze bewaarde ze in haar huis aan de 2e Carnissestraat. Deze truien zijn nog nooit gedragen, tot vandaag...

Vrijdag 23 Nov 2012

Noordoostpolder winnaar van de eerste ronde Klimaatverbond Energy Battle

Met een gemiddelde besparing van maar liefst -28,6% gaat het eerste team van gemeente Noordoostpolder op kop in de energiebesparingswedstrijd van het Klimaatverbond, de Energy Battle. Na een maand lang keihard energie besparen hebben de eerste teams de energiemeters doorgegeven aan de deelnemers van de tweede ronde. Zij zijn vorige week van start gegaan en hopen de prestatie van Noordoostpolder te verbeteren. Hierna volgt nog een derde ronde, dan wordt het winnende team bekend gemaakt. Op  8 februari 2013, op de Greenchoice Warme Truiendag, vindt de prijsuitreiking plaats.

Dinsdag 20 Nov 2012

Wetenschap onderschrijft belang Greenchoice Warme Truiendag

Greenchoice Warme Truiendag & Tilburg University bundelen krachten

Tilburg, 20 november 2012 - Vandaag lanceren de Greenchoice Warme Truiendag en het Tilburg Sustainability Center (TSC) -het onderzoeksinstituut op het gebied van duurzaamheid van Tilburg University- hun kennispartnerschap. Het TSC heeft naam gemaakt met actuele en praktisch toepasbare onderzoeken op het gebied van energiegebruik door Nederlandse huishoudens. Daaruit blijkt dat er nog een wereld te winnen is als het gaat om het informeren en activeren van mensen om energie te besparen. Daarom werken de Greenchoice Warme Truiendag en het TSC in aanloop naar de Greenchoice Warme Truiendag op vrijdag 8 februari 2013 samen.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy