Nieuws

Dinsdag 21 Jan 2014

Maak een kaart & win!

Doe je al mee aan de Greenchoice Warme Truiendag Fotokaartenwedstrijd? Via je account kun je voor jezelf, je school, je gemeente of organisatie een gepersonaliseerde fotokaart aanmaken met je eigen foto erin! Je kunt mooie prijzen winnen!

Dinsdag 21 Jan 2014

Hoeveel energie kost jullie ‘normale’ binnenklimaat?

Door de opkomst van centrale verwarming en airconditioning verwachten mensen dat het op kantoren, scholen en instanties altijd tussen de 20 en 23 graden is. Je kunt jezelf de vraag stellen hoe reëel en wenselijk dat is. En vooral: hoeveel energie dat kost.

Woensdag 08 Jan 2014

Winnend ontwerp duurzame ontwerpwedstrijd Warme Truiendag in productie genomen door Inti Knitwear

Het Klimaatverbond organiseerde een duurzame ontwerpwedstrijd: de Warme Truiendag Ontwerpwedstrijd. Studenten van vier toonaangevende Fashion en Design opleidingen bogen zich over de vraag hoe een groot publiek te verleiden zich warmer te kleden met verleidelijke, vernieuwende, duurzame alternatieven voor de warme trui. 

Woensdag 08 Jan 2014

Nudge-team oefent voor Warme Truiendag

Vrijdag 7 februari is het weer de jaarlijkse Greenchoice Warme Truiendag: zet de verwarming een graadje lager en bespaar flink op je stookkosten. Het Nudge team ging alvast in training! Daphne vertelt: “Bij de oproep om sjaals, mutsen, oorwarmers en wanten mee naar kantoor te nemen, ontstond hier en daar al enige opschudding: ‘de kachel nóg lager?!’. Gelukkig kondigde Tieneke aan een hutkoffer met haar beste warme vintage vondsten mee te nemen om iedereen warm te houden.

Woensdag 08 Jan 2014

De ideale trui

Wat maakt een trui nu een echte lievelingstrui? Het is net als met schoenen en broeken vrij simpel 'hij zit gewoon lekkerder dan de rest'. Is dat 'gewoon lekker zitten' misschien nog wat verder te analyseren? Een artikel van Arno Vlooswijk van het Thermolab geschreven naar aanleiding van de Warm Sweater Day Design Competition 2012.

Vrijdag 06 Dec 2013

Hoe ‘comfortabel’ wil je het hebben?

De een vindt 23 graden een normale huiskamertemperatuur, terwijl een ander 17 of 18  graden normaal vindt. We willen maar zeggen: wat we normaal vinden bepalen we zelf. Tenminste: in ons eigen huis. Op kantoren, scholen en instanties is door een standaard model bepaald dat we ons het meest comfortabel voelen bij een temperatuur tussen de 20 en 23 graden celsius. En dat terwijl andere studies laten zien dat we ons comfortabel kunnen voelen binnen een variatie van temperaturen tussen de 6 en 40 graden celsius. Dit artikel, dat losjes is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van onder andere Lenneke Kuijer van de TU Delft, gaat over de vraag hoe we ons denken over comfort kunnen aanpassen om zonder verlies van comfort energie te besparen.

Donderdag 10 Okt 2013

NIEUW: Lesmateriaal Klimaat & Energie Greenpeace

Ter gelegenheid van de Greenchoice Warme Truiendag en de Dag van de Duurzaamheid heeft Greenpeace lesmateriaal ontwikkeld over de onderwerpen klimaat & energie. Het lesmateriaal is speciaal samengesteld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. 

Vrijdag 04 Okt 2013

Afstudeerscriptie Greenchoice Warme Truiendag

In september 2013 is Sjoerd Vonk van de TU Delft (‘Design for Interaction’ - faculteit Industrieel Ontwerpen) afgestudeerd op de Greenchoice Warme Truiendag. Voor zijn afstudeeropdracht heeft hij een nieuwe manier ontworpen om naar verwarming en comfort te kijken. "In plaats van complete huizen en ruimtes te verwarmen kunnen we ook onszelf warm houden. Op die manier zijn we nog steeds warm en comfortabel, terwijl we energie besparen." 

Vrijdag 08 Feb 2013

Greenchoice Warme Truiendag doorslaand succes

Heel Nederland bespaart energie en merkt hoe makkelijk en logisch dat is 

Arnhem, 8 februari 2013 – Vandaag was het landelijke Greenchoice Warme Truiendag: de nationale actie van Het Klimaatverbond om structureel energie te besparen. Ruim 155.000 actieve deelnemers van scholen, bedrijven, universiteiten, gemeentes en gezinnen deden mee. En hoe?! #WarmeTruiendag is vanaf vanmorgen al de hele dag trending topic op twitter: mensen showen trots hun warme trui waarmee ze zonder verlies van comfort 7% energie per graad besparen. Goed voor het klimaat en de portemonnee!

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy