Nieuws

Woensdag 08 Okt 2014

Campagne 9e Greenchoice Warme Truiendag van start

Vrijdag 10 oktober 2014 is het Dag van de Duurzaamheid en het moment waarop de campagne voor de Greenchoice Warme Truiendag 2015 van Het Klimaatverbond van start gaat. Dé nationale energiebesparingsactie waar heel Nederland laat zien hoe eenvoudig het is om elke dag energie te besparen. Meer dan 33.000 mensen hebben zich nu al aangemeld. De Greenchoice Warme Truiendag vindt plaats op vrijdag 6 februari 2015 en tot die tijd wordt heel Nederland uitgenodigd om aan te haken via www.warmetruiendag.nl. Het momentum en de noodzaak voor energiebesparing waren nog nooit zo groot als nu.

Dinsdag 07 Okt 2014

Greenem: Het kan op zoveel manieren

Marika Lazet van Greenem heeft een blog geschreven over de Greenchoice Warme Truiendag. Haar boodschap: energie besparen en een bijdrage leveren aan een duurzame wereld kan op zoveel manieren!

Maandag 17 Feb 2014

Prijswinnaars Fotokaartenwedstrijd bekend

De Greenchoice Warme Truiendag zit er weer op en inmiddels zijn de prijswinnaars van de fotokaartenwedstrijd bekend. Alle winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen en de prijzen zijn onderweg. Veel plezier ermee, hartelijk dank voor je deelname en graag tot volgend jaar! grin

Vrijdag 07 Feb 2014

Greenchoice Warme Truiendag 2014

Vandaag hielden Klimaatverbond en Greenchoice de achtste en grootste Warme Truiendag ooit, met acties van bijna 200.000 deelnemers door heel Nederland. Op school, thuis en op kantoor trokken de deelnemers een warme trui aan en zetten de verwarming een graadje lager. Elke graad lager, bespaart 7 procent stookkosten en CO2-uitstoot. De warme trui staat symbool voor alle acties die mensen en organisaties élke dag gemakkelijk kunnen ondernemen om bij te dragen aan een schonere wereld. Hieronder zie je een selectie van de mooiste acties & publicaties. Jouw actie ook hier? Post een foto op onze Facebookpagina of tweet een foto naar @WarmeTruiendag

Vrijdag 07 Feb 2014

De teams van 10 gemeenten besparen 19% elektra en 15% gas gemiddeld in Klimaatverbond Energy Battle

Gemeente Schiedam heeft met 3 teams een besparing van maar liefst 31 % gas en 34 % elektriciteit gerealiseerd in de Klimaatverbond Energy Battle en is daarmee de winnende gemeente. Gemeente Wijchen heeft 24% elektra en 21% gas bespaard en eindigt op de tweede plaats. Gemeente De Friese Meren realiseerde een besparing van  18% elektra en 16% gas en neemt daarmee de derde plaats in.

Donderdag 06 Feb 2014

Kwart meer deelnemers voor Greenchoice Warme Truiendag op 7 februari

Op 7 februari houden Klimaatverbond en Greenchoice de achtste en grootste Warme Truiendag ooit, met acties van bijna 200.000 deelnemers door heel Nederland. Op school, thuis en op kantoor trekken de deelnemers een warme trui aan en zetten de verwarming een graadje lager. Elke graad lager, bespaart 7 procent stookkosten en CO2-uitstoot.

Als heel Nederland slechts een dag de verwarming een graadje omlaag zet, spaart dat 3,6 miljoen m3 gas uit, zo rekende Milieu Centraal uit: 3,2 miljoen euro en 6,4 miljoen kg CO2. 

Woensdag 05 Feb 2014

Leger des Heils geeft de warmte door op Greenchoice Warme Truiendag

Het Leger des Heils organiseert sinds Warme Truiendag 2010 de actie 'Blij dat ik brei voor een ander'. Honderden zelfgebreide truien, wanten en sjaals wisselden sindsdien al van eigenaar. De unieke met zorg gemaakte, kledingstukken werden speciaal gebreid voor daklozen die wel wat warmte kunnen gebruiken. 

Eén van de honderden Warme Truiendagacties die ter gelegenheid van de verjaardag van het Kyotoprotocol worden georganiseerd komende vrijdag is de actie "Geef de warmte door" van Alliander.

Woensdag 29 Jan 2014

Techniek+gedrag=besparing

Blogpost op Bespaar Lokaal van Meer met Minder door Nienke Trap van Het Klimaatverbond.

Bij het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad gaat het om de optimale combinatie van techniek en gedrag. Het aanpassen van de woning is een vereiste, of het nu gaat om eenvoudige maatregelen zoals isolatie, de overstap naar duurzame energie door de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler of ingrijpender maatregelen. Maar de hoogte van de energierekening wordt vervolgens bepaald door de gebruiker, de bewoner van het huis. We krijgen met z’n allen steeds meer apparaten en gadgets in huis die allemaal elektriciteit verbruiken. Inclusief verlichting hebben we gemiddeld 100 electraverbruikers in huis! Wat je wilt is dat bewoners bewust worden van hun energieverbruik.

Dinsdag 21 Jan 2014

Communicatietips

Fantastisch dat je meedoet aan de Greenchoice Warme Truiendag van Het Klimaatverbond. Dé nationale actie om aandacht te vragen voor het belang van energiebesparing.

Door het hele land hebben gezinnen, bedrijven, universiteiten, gemeenten en hogescholen speciale acties op touw gezet.

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken of zoek je naar tekst & beeld om de dag onder de aandacht te brengen. Hier vind je het!

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy