Nieuws

Donderdag 05 Feb 2015

Nederland loopt warm voor energiebesparing op Greenchoice Warme Truiendag

Klimaatverbond Nederland en duurzame energieleverancier Greenchoice organiseren vrijdag 6 februari de negende en grootste Greenchoice Warme Truiendag ooit, met acties van 200.000 deelnemers door heel Nederland. Op school, thuis en op kantoor trekken de deelnemers een warme trui aan en zetten de verwarming een graadje lager. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en dus CO2-uitstoot én stookkosten. De trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering tegen te gaan. En daar is nog een wereld te winnen, blijkt uit vandaag verschenen onderzoek van Tilburg University.

Maandag 02 Feb 2015

Greenchoice Warme Truiendag 2015: The Best Of

Op vrijdag 6 februari 2015 is het Greenchoice Warme Truiendag van Klimaatverbond Nederland! Mensen en organisaties ervaren hoe simpel het eigenlijk is om energie te besparen.

Enkele deelnemers: Prinses Laurentien, NS, Helga van Leur, Provincie Groningen, Donald Duck, gemeente Haarlem, TNO, Reinier van Berg, Waterschap Rivierenland, Erasmus Universiteit, Mart Smeets, gemeente Utrecht, Art Rooijakkers, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. Hieronder een greep uit de hoogtepunten van de actie van 2015.

Doe je in 2016 ook (weer) mee? Zet de verwarming lager op vrijdag 5 februari, trek een lekkere warme trui aan en bespaar zo 6% energie per graad. Zo simpel, dat kan vanaf nu elke winterdag! grin Zet dat nou zoden aan de dijk? Ja, lees het persbericht


Zaterdag 31 Jan 2015

Donald Duck maakt Nederland warm voor energiebesparing

Voorpagina Donald Duck Warme Truiendag 2015In de eerste editie binnen het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ staat deze week Donald Duck in het teken van de Warme Truiendag. Voor deze gelegenheid ontving de Eco-Raad van Eco-School De Kleine Prins vrijdag 30 januari de allereerste editie uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp.

Vrijdag 16 Jan 2015

PERSBERICHT | Evenement: ‘Dé Trui van 2015’ in TextielMuseum op zaterdag 24 januari

Prelude op nationale energiebesparingsactie Greenchoice Warme Truiendag

Van breiworkshops tot biggenbodywarmers, van Weerman Reinier tot fotomodellen en van thermofotografie tot advies over energiebesparing. Het evenement 'Dé Trui van 2015' op 24 januari zet bezoekers op een aansprekende manier aan het denken over wat zij zelf kunnen doen om energie te besparen.

Dinsdag 13 Jan 2015

UITNODIGING | Evenement: ‘Dé Trui van 2015’ in TextielMuseum op zaterdag 24 januari

Wil je (De Trui van 2015) leren breien zodat je er op Greenchoice Warme Truiendag warmpjes bijzit? Ben je benieuwd wat RTL4 Weerman Reinier van den Berg te vertellen heeft over klimaatverandering? Lijkt het je leuk om om door een echte modefotograaf en stylist in De Trui van 2015 op de foto te worden gezet of wil je weten wat je van dieren kunt leren over energiebesparing?

Dan ben je van harte welkom op het evenement 'Dé Trui van 2015'!

Woensdag 17 Dec 2014

Brei mee voor Warme Truiendagtrui 6 februari

Greenchoice Warme Truiendag is een Nederlandse traditie geworden: op 6 februari 2015 dragen we een warme trui om de verwarming een of twee graden lager te zetten. In een fijne warme trui kun je per graad lager 6 procent energie besparen en zelf iets doen voor het klimaat. Om deelnemers op te warmen voor de Greenchoice Warme Truiendag op 6 februari 2015 is Dé Trui van 2015 ontworpen, een icoontrui met breipatroon.

Dinsdag 25 Nov 2014

NIEUW: Lesmateriaal Klimaat & Energie van Greenpeace

Wat is energie en waar gebruik ik dat voor? En hoe krijgen we in Nederland een energietransitie voor elkaar? Leerlingen beantwoorden klimaatvragen van klein tot groot met de gratis lesmaterialen van Greenpeace. 

Maandag 17 Nov 2014

Daad 312: Verwarming 4 graden lager

Rachel van de Pol van het weblog 'Ik red de wereld - 365 heldendaden in 1 jaar' - heeft een fantastisch blog geschreven over de Greenchoice Warme Truiendag. 

Woensdag 22 Okt 2014

Loes Luca als Yvette de Vrieschschsch, de energieverspilster

Als je fan bent van Loes Luca als Yvette de Vrieschschsch, de energieverspilster ("Milieu? Meid, ik kom uit een voor-tref-fe-lijk milieu!"), dan mag je deze video niet missen. 

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy