Nieuws

Maandag 11 Jan 2016

Kom naar het Warmetruiendag event op zondag 17 januari in de Kunsthal in Rotterdam!

Als voorproefje op de Greenchoice Warmetruiendag is zondag 17 januari het Warmetruiendag event in de Kunsthal in Rotterdam. De hele dag door zijn er leuke activiteiten van 11.00 tot 17.00 uur. Je kunt op de foto met de Trui van 2016, een breiworkshop volgen of luister naar presentaties over inspiratie uit de natuur -over vorm vacht en veren en warm blijven- en het duurzame Wool² initiatief.

 

Het programma

11.00 tot 17.00 uur
Ga op de foto met de Warme Trui van 2016 (die je zelf hebt gebreid of leen er een van ons). Twee modefotografen (Eva Broekema en Lara van der Krift) en een make-upartiest zorgen ervoor dat het een mooi plaatje wordt. Of: maak een warmtescan met de warmtecamera van je lievelingstrui! (Toevoeging 25/1/16: Bekijk hier de eerste resultaten van deze fotoshoot)

13.00 uur

Arno Vlooswijk van World of Warmth (o.a. bekend van de biggenbodywarmer en de kalvercol) vertelt over de gereedschapskist waarmee mensen, dieren en planten hun temperatuur regelen: over vorm, vacht en veren.

 

Donderdag 11 Jun 2015

Greenchoice Warme Truiendag valt in internationale prijzen

Greenchoice Warme Truiendag is voor de tweede maal in de prijzen gevallen. Vorig jaar ontving deze nationale energiebesparingsactie van Klimaatverbond Nederland en duurzame energieleverancier Greenchoice al de tweede plaats bij de Sustainable Energy Europe Awards. Nu is daar de prestigieuze National Energy Globe Award van de Energy Globe Foundation bijgekomen.

Donderdag 05 Feb 2015

Nederland loopt warm voor energiebesparing op Greenchoice Warme Truiendag

Klimaatverbond Nederland en duurzame energieleverancier Greenchoice organiseren vrijdag 6 februari de negende en grootste Greenchoice Warme Truiendag ooit, met acties van 200.000 deelnemers door heel Nederland. Op school, thuis en op kantoor trekken de deelnemers een warme trui aan en zetten de verwarming een graadje lager. Elke graad lager bespaart 6 procent energie en dus CO2-uitstoot én stookkosten. De trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering tegen te gaan. En daar is nog een wereld te winnen, blijkt uit vandaag verschenen onderzoek van Tilburg University.

Maandag 02 Feb 2015

Greenchoice Warme Truiendag 2015: The Best Of

Op vrijdag 6 februari 2015 is het Greenchoice Warme Truiendag van Klimaatverbond Nederland! Mensen en organisaties ervaren hoe simpel het eigenlijk is om energie te besparen.

Enkele deelnemers: Prinses Laurentien, NS, Helga van Leur, Provincie Groningen, Donald Duck, gemeente Haarlem, TNO, Reinier van Berg, Waterschap Rivierenland, Erasmus Universiteit, Mart Smeets, gemeente Utrecht, Art Rooijakkers, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. Hieronder een greep uit de hoogtepunten van de actie van 2015.

Doe je in 2016 ook (weer) mee? Zet de verwarming lager op vrijdag 5 februari, trek een lekkere warme trui aan en bespaar zo 6% energie per graad. Zo simpel, dat kan vanaf nu elke winterdag! grin Zet dat nou zoden aan de dijk? Ja, lees het persbericht


Zaterdag 31 Jan 2015

Donald Duck maakt Nederland warm voor energiebesparing

Voorpagina Donald Duck Warme Truiendag 2015In de eerste editie binnen het thema ‘Van Donald Duck steek je meer op dan je denkt’ staat deze week Donald Duck in het teken van de Warme Truiendag. Voor deze gelegenheid ontving de Eco-Raad van Eco-School De Kleine Prins vrijdag 30 januari de allereerste editie uit handen van hoofdredacteur Dimitri Heikamp.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy