Donderdag 05 Jan 2017

6 februari: Warmetruiendag zoekt #lievelingstrui van Nederland op Utrecht CS

Wat maakt van een gewone trui je eigen, hoogstpersoonlijke lievelingstrui? Warmetruiendag gaat deze winter op zoek naar dé lievelingstrui van Nederland. Door het hele land zet Warmetruiendag daarom bijzondere truien én mensen voor de camera, die graag uitleggen wat hun lievelingstrui is, en waarom. 

Fotoshoots voor #lievelingstrui
Voor de #Lievelingstrui van Nederland hield Warmetruiendag al professionele straat-fotoshoots in Amsterdam, Maastricht, Groningen en Eindhoven. Op maandag 6 februari is de vijfde fotoshoot op het Centraal Station van Utrecht. Van 14 tot 17 uur vind je het Warmetruiendagteam in gele vestjes, bij de uitgang van de stationshal aan de zijde van Hoog Catharijne, met een gewone én een warmtecamera. Bij deze actie zamelt circulair modemerk Loop.alife oude afgedragen wollen truien in om daar nieuwe lievelingstruien van te maken: Loop.alife gaat na Warmetruiendag (10 februari a.s.) aan de slag met de uitkomsten van de zoektocht naar de lievelingstrui van Nederland.

Verwarm jezelf, niet de wereld: op Warmetruiendag werken mensen aan een schone, duurzame wereld door met zijn allen tegelijk energie te besparen. Samen halen ze alles uit de kast voor het klimaat. Aan Warmetruiendag – dit jaar op 10 februari 2017 - doen weer honderdduizenden Nederlanders mee door een extra warme trui aan te trekken en hun verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten: iedere graad omlaag bespaart  6% energie en 6% CO2 uitstoot. De warme trui is het vrolijke symbool voor alles wat je zélf kunt doen aan het klimaat.

Online #lievelingstrui
Vrijwel iedereen heeft een favoriete wintertrui, net nieuw of eentje die bij de eerste winterkou van het jaar weer tevoorschijn komt. Wie de #lievelingstrui fotoshoots mist, kan zijn of haar eigen lievelingstrui delen op social media via: #warmetruiendag en #lievelingstrui

Greenchoice en Klimaatverbond
Komende Warmetruiendag is alweer de elfde energiebesparingsdag van Klimaatverbond Nederland, het netwerk van decentrale overheden die samenwerken aan goed klimaatbeleid. De actiedag wordt sinds 2013 mede georganiseerd door groene energieleverancier Greenchoice onder het motto: ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt’. Meer informatie is te vinden op www.warmetruiendag.nl www.facebook.com/warmetruiendag en met @warmetruiendag en #warmetruiendag op twitter en instagram.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy