Dinsdag 31 Jan 2017

2 februari: Warmetruiendag zoekt #lievelingstrui van Nederland bij de Tweedekamer

Wat maakt van een gewone trui je eigen, hoogstpersoonlijke lievelingstrui? Warmetruiendag is deze winter op zoek naar dé lievelingstrui van Nederland. Door het hele land zet Warmetruiendag daarom bijzondere truien én mensen voor de camera, die graag uitleggen wat hun lievelingstrui is, en waarom.

Fotoshoot #lievelingstrui
Den Haag
Op donderdag 2 februari van 15:30 tot 17 uur is er in Den Haag een fotoshoot op het Plein voor de Tweedekamergebouw, bij de actie van de Grootouders voor het Klimaat. Hagenaars, Hagenezen, grootouders en kamerleden kunnen daar in hun #lievelingstrui op de foto. Net als in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Eindhoven en Utrecht staat het Warmetruiendagteam klaar met een gewone én een infrarood warmtecamera, om de warmte vast te leggen.

Verwarm jezelf, niet de wereld
Op Warmetruiendag werken mensen aan een schone, duurzame wereld door met zijn allen tegelijk energie te besparen. Samen halen ze alles uit de kast voor het klimaat. Aan Warmetruiendag – dit jaar op 10 februari 2017 - doen weer honderdduizenden Nederlanders mee door een extra warme trui aan te trekken en hun verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten: iedere graad omlaag bespaart  6% energie en 6% CO2 uitstoot. De warme trui is het vrolijke symbool voor alles wat je zélf kunt doen aan het klimaat.

Online #lievelingstrui 

Vrijwel iedereen heeft een favoriete wintertrui, net nieuw of eentje die bij de eerste winterkou van het jaar weer tevoorschijn komt. Wie de #lievelingstrui fotoshoots mist, kan zijn of haar eigen lievelingstrui delen op social media via: #warmetruiendag en #lievelingstrui

Greenchoice en Klimaatverbond

Komende Warmetruiendag is alweer de elfde energiebesparingsdag van Klimaatverbond Nederland, het netwerk van decentrale overheden die samenwerken aan goed klimaatbeleid. De actiedag wordt sinds 2013 mede georganiseerd door groene energieleverancier Greenchoice onder het motto: ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt’. Meer informatie is te vinden op www.warmetruiendag.nl www.facebook.com/warmetruiendag en met @warmetruiendag en #warmetruiendag op twitter en instagram.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy