Sander en Joram van 3FM zetten zich in voor Warmetruiendag!

zondag 12 feb 2017

 
En benieuwd naar de acties van Sander? Luister dan hier!
 
 

Lees verder >

De hele dag door Warmetruiendag

vrijdag 10 feb 2017

Warmetruiendag gaat de hele dag nog door!

Inmiddels staat de teller op 239.451: zoveel mensen dragen we vandaag een warme trui voor het klimaat. Al de hele dag door zien we de leukste selfies en Warmetruiendagacties voorbijkomen. We zetten er een aantal in het zonnetje! 


Mattie en Wietze van Qmusic hebben zich goed voorbereid op Warmetruiendag.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milieu Centraal is uiteraard ook van de partij.


 

 

 

 

 

 

Alle werknemers bij energievergelijker Pricewise dragen een warme trui. En als je hun prijsvraag goed beantwoordt, krijg je een warme trui cadeau.


 

 

 

Gemeente Delft deed ook mee. Wethouder Stephan Brandligt zette eigenhandig de kachel lager.


 

 

 

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met energiebesparing: Warmetruiendag op het NOS Jeugdjournaal.


 

 

 

 

 

 

Jort Kelder vertelt over zijn #lievelingstrui en waarom hij zo lekker warm is. 


 

 

 

 

 

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten doet ook mee! Hoe? Met warme soep en een warme prijs voor de studenten die op social media hun foto posten: een op maat gebreide trui.


 

 

 

 

 

Bij Koffietijd droeg presentatrice Loretta een bijzondere, warme trui. 


 

 

Groep 1/2 van basisschool de Fontein in Dordrecht droeg tijdens de les een warme trui en kregen warme soep. 

Lees verder >

Vandaag vieren we Warmetruiendag: eerste impressie!

vrijdag 10 feb 2017

Het is zover: vandaag vieren we massaal Warmetruiendag! En wat ontzettend veel warme truien komen er voorbij op social media. Geweldig om te zien hoe iedereen zich op deze manier inzet voor het klimaat! De hele dag houden we jullie op de hoogte van alle leuke acties door heel Nederland. Hier zie je de eerste impressie.

 

 

Voor Tilburg University is elke dag Warmetruiendag. En dat bleek succesvol; niet alleen besparen ze heel veel CO2, maar jaarlijks ook €48.000,-.

 


 

 

 

 

 

 

Basisschool de Kindercampus in Hilversum viert ook Warmetruiendag en maakt er meteen een gezellige dag van. Met toneel en zang wordt Warmetruiendag aangekondigd!


 

 

 

 

 

 

 

 

Het vrouwentijdschrift Viva ging op zoek naar wereldverbeteraars en vroeg naar hun lievelingstrui. Benieuwd hoe zij de wereld verbeteren? lees het op hun website


 

 

 

 

 

 

HIER klimaatbureau: ook zij vieren met z'n allen Warmetruiendag.


 

 

 

 

 

 

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten haalt alles uit de kast voor het klimaat. En extra leuk: iedere student met een warme trui krijgt gratis warme soep!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warmetruiendag was op de Publieke Omroep. Met een goede tip: trek op tijd een warme trui aan, voordat je het koud krijgt. Want een trui vertraagt de warmte-afgifte. Bekijk het hier terug


 

 

 

Nog even een reminder van Universiteit Leiden aan alle 5000 studenten en medewerkers om vandaag een warme trui aan te trekken!


 

 

 

 

 

Vandaag op Warmetruiendag is het officiële startschot voor het ‘Zeeuws jaar van de energie’. Door heel Zeeland zijn leuke activiteiten. Scholen zetten de kachel een graad lager, er zijn energie- en klimaatquizzen en wethouders spelen de ‘Energie-Mutsen-Op-Mutsen-Af-Quiz’ op basisscholen. bit.ly/2lr4xyy

Lees verder >

Onderzoek Warmetruiendag: “De écht warme truien blijven in Nederland in de kast”

vrijdag 10 feb 2017

Onderzoek Warmetruiendag 10 februari 2017

Warmetruiendag op zoek naar #lievelingstrui van Nederland
“De écht warme truien blijven in Nederland in de kast”


In ruim twee maanden reisden Warmetruiendagreporters door het land op zoek naar de lievelingstrui van Nederlanders. Er werden voor deze zoektocht in totaal 188 verhalen over lievelingstruien opgetekend. In Arnhem, Amsterdam, Maastricht, Groningen en Utrecht interviewde Warmetruiendag mensen op straat en in Eindhoven studenten van de Design Academy. Daarnaast werden wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers en modespecialisten ondervraagd. Zo veel mogelijk verschillende mensen werden geïnterviewd om een redelijke afspiegeling van de inwoners van Nederland te krijgen.

Opvallendste conclusie: het is te warm
De meeste Nederlanders hebben wel een échte dikke wintertrui, maar dragen die niet op een doordeweekse dag. Ze vinden het op het werk, op school, in openbare gebouwen veel te warm voor een warme trui. Ook in de bus en in de trein vinden mensen het te warm. Dus blijven de écht warme truien in de kast.

Lees verder >

Fred van Leer deelt warmetruien uit!

donderdag 09 feb 2017

Lees verder >

Trui aan of uit? Download de Warmetruiendag-app!

donderdag 09 feb 2017

Help wat moet ik aan! Wordt het nu warm of koud, is het truien of t-shirt weer, moet ik nu wel of geen hemd aan. Vanaf vandaag hoef je dat allemaal niet meer zelf te beslissen maar raadpleeg je 's morgens gewoon even de Warmetruiendagapp. Die werkt niet alleen op Warmetruiendag maar geeft je élke dag van het jaar heel precies kledingadvies op basis van je leeftijd, geslacht en gewicht en het lokale weerbericht.

Handig! De app vertel zelfs of er die dag een paraplu bij je outfit hoort. De app is gratis te downloaden (Voor Android, Apple volgt snel).

De app werd ontwikkeld door dr. Boris Kingma van de Universiteit van Maastricht. En werd speciaal voor Warmetruiendag aangepast zodat we ook onderzoek kunnen doen.

Download de app hier.

De app gebruikt internationale standaarden om op basis van jouw profiel en het lokale weerbericht de optimale kledingset te bepalen om comfortabel te blijven.

Maar hoe kleedt Nederland zich eigenlijk? Met de app kun meedoen met onderzoek over hoe je de temperatuur ervaart en welke kleding je daarbij aanhebt. Wat de rest van Nederland heeft ingevuld zie je direct!

De app is ook heel goed bruikbaar om het gesprek over de standaardtemperatuur op school, werk openbare gebouwen en in het openbaar vervoer aan te gaan. Wat draagt iedereen en voldoet dat, gezien de lokale weersomstandigheden en persoonlijke omstandigheden.

We zijn heel benieuwd naar ervaringen en ideeën voor toepassing!

De volledige link naar de app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kingma.warmetruiendag

Lees verder >

Elfde Warmetruiendag verwarmt jezelf, niet de wereld

dinsdag 07 feb 2017

Persuitnodiging Warmetruienacties
Elfde Warmetruiendag verwarmt jezelf, niet de wereld
Samen energie besparen -  élke warme trui telt

Utrecht, 7 februari 2017 – Nog nooit was klimaatactie urgenter dan nu. Op vrijdag 10 februari doen daarom naar verwachting 200.000 mensen mee aan de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Waar het vaak gaat over isolatie, financiering en technieken, zet Warmetruiendag al elf jaar de belangrijkste factor voor succesvolle energiebesparing in het zonnetje: de mens.

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen is energiebesparing cruciaal: de knop moet letterlijk om. Deelnemers aan Warmetruiendag zetten dan ook massaal de verwarming lager, trekken een extra warme trui aan en besparen per dag wel 6, 12 of 18 procent energie, kosten en uitstoot. De warme trui staat daarbij symbool voor alles wat mensen zélf kunnen doen om hun klimaatimpact te verminderen.

Lievelingstrui van Nederland
Dit jaar zocht Warmetruiendag door heel Nederland verhalen van mensen over hun lievelingstrui en hun visie op energiebesparing, het binnenklimaat op het werk, op school, in het OV en in de winkel, en over de noodzaak om actie te ondernemen. Warmetruiendag sprak daarbij bijna tweehonderd mensen. De trui blijkt een goede gewoonte: zo draagt Jort Kelder het liefst zijn vest, stylist Bastiaan van Schaik een oversized sweater, kiest fashiondesigner Bas Kosters voor een bedrukte sweater en oud-minister Jacqueline Cramer een gerecyclede wollen trui. De verrassende verhalen en analyse worden op Warmetruiendag gepresenteerd.

Warmetruiendag: dag van heel Nederland
Besparen werkt samen het snelst; succesvolle aanpakken delen ook. Veel overheden, onderwijsinstellingen en bedrijven hebben dan ook gezamenlijke besparingsacties op de actiewebsite aangekondigd en bedrijven kunnen de impact van hun actie concreet maken met de online Businesscase. Deelnemers zijn onder andere Stayokay, Kringloopwinkel Het Goed met alle vestigingen, de Handwerkbeurs in Zwolle, diverse onderwijsinstellingen waaronder de Universiteit van Maastricht, de Vrije Universiteit, de Universiteit Eindhoven, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool van Hall Larenstein en bijna veertig gemeenten door het hele land doen mee waaronder Breda, Haaksbergen, Barneveld, Rotterdam, Goeree-Overflakkee en Delft.

Energiebesparing: no-brainer
Fossiele energie vervangen door schone helpt om verdere uitstoot van broeikasgassen te voorkomen, maar de groenste energie is de energie die niet hoeft te worden opgewekt. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Cambridge kan wereldwijd ruim zeventig procent van de energie worden bespaard. En als de kachel overal éen graad lager staat, kan Nederland op éen dag eenvoudig vier miljoen m3 gas uitsparen. Dat is ruim vijfentachtig miljoen zonnepaneeluren of bijna achttienduizend windmolenuren.

Greenchoice en Klimaatverbond
Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverband van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid. Energieleverancier Greenchoice steunt de actiedag nu voor de vijfde keer met als motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Marketingmanager Marieke van den Hoek van Greenchoice: “Energiebesparing hoort bij Greenchoice. Op Warmetruiendag gaat ons hele kantoor in Rotterdam op 16 graden. Als grootste van de groene energieleveranciers zetten wij al vijftien jaar vol in op energie besparen en zelf óf samen stroom opwekken. Net lanceerden wij BOKS, een slimme, nieuwe bespaarapp en dit jaar hebben we een actietrui laten ontwerpen door Mwah met de tekst ‘beter wordt het niet heter’.”

Lees verder >

2 februari: Warmetruiendag zoekt #lievelingstrui van Nederland bij de Tweedekamer

dinsdag 31 jan 2017

Persbericht

Wat maakt van een gewone trui je eigen, hoogstpersoonlijke lievelingstrui? Warmetruiendag is deze winter op zoek naar dé lievelingstrui van Nederland. Door het hele land zet Warmetruiendag daarom bijzondere truien én mensen voor de camera, die graag uitleggen wat hun lievelingstrui is, en waarom. 

Fotoshoot #lievelingstrui
Den Haag
Op donderdag 2 februari van 15:30 tot 17 uur is er in Den Haag een fotoshoot op het Plein voor de Tweedekamergebouw, bij de actie van de Grootouders voor het Klimaat. Hagenaars, Hagenezen, grootouders en kamerleden kunnen daar in hun #lievelingstrui op de foto. Net als in Amsterdam, Groningen, Maastricht, Eindhoven en Utrecht staat het Warmetruiendagteam klaar met een gewone én een infrarood warmtecamera, om de warmte vast te leggen.

Verwarm jezelf, niet de wereld
Op Warmetruiendag werken mensen aan een schone, duurzame wereld door met zijn allen tegelijk energie te besparen. Samen halen ze alles uit de kast voor het klimaat. Aan Warmetruiendag – dit jaar op 10 februari 2017 - doen weer honderdduizenden Nederlanders mee door een extra warme trui aan te trekken en hun verwarming thuis, op school of op het werk een paar graden lager te zetten: iedere graad omlaag bespaart  6% energie en 6% CO2 uitstoot. De warme trui is het vrolijke symbool voor alles wat je zélf kunt doen aan het klimaat.

Online #lievelingstrui 

Vrijwel iedereen heeft een favoriete wintertrui, net nieuw of eentje die bij de eerste winterkou van het jaar weer tevoorschijn komt. Wie de #lievelingstrui fotoshoots mist, kan zijn of haar eigen lievelingstrui delen op social media via: #warmetruiendag en #lievelingstrui

Greenchoice en Klimaatverbond

Komende Warmetruiendag is alweer de elfde energiebesparingsdag van Klimaatverbond Nederland, het netwerk van decentrale overheden die samenwerken aan goed klimaatbeleid. De actiedag wordt sinds 2013 mede georganiseerd door groene energieleverancier Greenchoice onder het motto: ‘de groenste energie is de energie die je niet gebruikt’. Meer informatie is te vinden op www.warmetruiendag.nl www.facebook.com/warmetruiendag en met @warmetruiendag en #warmetruiendag op twitter en instagram.

Lees verder >

Volgende pagina

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

Deel deze website

Plaats een link op Facebook

Deel deze pagina via Twitter